sunnuntai 28. elokuuta 2011

Pari leffaa


Pan's Labyrinth

Päähenkilö, Ofelia, on nuori tyttö, joka matkustaa raskaana olevan äitinsä kanssa syrjäiselle myllylle, jota Francon joukot pitävät tukikohtanaan. Ofelian isä on kuollut sodan aikana. Pysähdystauolla Ofelia poimii metsäpolulta vanhan kivimuistomerkin sirpaleen, johon on kaiverrettu silmä. Hän löytää kivipaaden, johon on kuvattu kasvot. Ofelia asettaa puuttuvan sirpaleen paikoilleen, jolloin kivikasvojen suusta lentää esiin hyönteinen. Satuja rakastava Ofelia kutsuu hyönteistä keijuksi.

Perillä myllyssä Ofelia ja hänen äitinsä tapaavat tukikohtaa johtavan julman ja kylmäkiskoisen kapteeni Vidalin, jonka lasta Ofelian äiti odottaa. Ofelia näkee taas hyönteisen, joka johdattaa hänet myllyn lähistöllä olevan ikivanhan labyrinttin luo. Yöllä hyönteinen vie Ofelian labyrinttiin, jossa tyttö tapaa ensimmäisen kerran vanhan faunin, labyrintin herran. Fauni kertoo, että Ofelia on maanalaisen valtakunnan prinsessa ja hänen on suoritettava kolme tehtävää päästäkseen takaisin omaan valtakuntaansa.

Siitä on tosiaan jo hetki kun tän leffan katoin, mutta nyt vasta kirjotan siitä... tai no en pahemmin jaksa kun satun oleen kipee (ja ajatus ei kulje) =__=, mutta kuitenkin! leffa oli kyl aika hyvä vaikkakin synkkä ja en tykänny siitä lopusta erityisemmin....>___> kannattaa kuitenkin katsoa :)

Traileri:
V For Vendetta

V niin kuin verikosto
sijoittuu lähitulevaisuuden orwellmaiseen Englantiin, jossa isoveli valvoo ja vallassa oleva totalitaarinen äärioikeisto polkee sananvapautta. Ainoa kynnellekykenevä vastustaja on salaperäinen V, joka omasta turvallisuudestaan piittaamatta ja keinoja kaihtamatta taistelee hallituksen sortoa ja propagandaa vastaan.

Elokuvan kantavaksi voimaksi nousee kahden aatteen välinen taisto. Vastakkain asetellaan fasistinen Nornaliekki-puolue, joka muistuttaa toista maailmansotaa edeltänyttä natsipuoluetta, sekä anarkistinen vapaustaistelija V, joka pyrkii vaikuttamaan tapahtumiin äärimmäisillä keinoilla äärimmäisen julkisesti.

Tän elokuvan oon kattonu kyllä aikoja sitten, mutta en oikein muistanu siitä paljookaan ja nyt tuossa hetki sitten (tai no ei ihan hetkisitten) niin tämä tuli telkasta joten katoin sen sitten siinä. Jep oikeestaan ihan ok elokuva muttei kyllä kuitenkaan yllä lähellekkään suosikkeijani (en osaa sanoa tarkalleen kyllä että miksi), muta minuun tämä ei erityisemmin iskenyt ^^' kuitenkin olihan tämä katsottava ja jopa katsoin toisenkin kerran vaikka muitin osan :) eli siis lyhyesti katsottava elokuva :D

Traileri:
Red Riding Hood

Amanda Seyfried näyttelee nuorta ja kaunista Valerieta, jonka sydämestä ja kädestä taistelee kaksi miestä. Hänen rakastettunsa on tummasilmäinen ja hyljeksitty Peter (Shiloh Fernandez), mutta vanhemmat haluavat hänen naivan varakkaan Henryn (Max Irons). Valerie ja Peter eivät halua menettää toisiaan, joten he suunnittelevat karkaavansa yhdessä. Suunnitelmat muuttuvat, kun kylää ympäröivässä metsässä vaaniva ihmissusi tappaa Valerien isosiskon.

Jo vuosien ajan kylän asukkaat ovat onnistuneet pitämään pedon kylläisenä ja rauhallisena tarjoamalla sille täyden kuun aikaan uhrilahjaksi kotieläimen. Mutta verenpunaisen kuun kajossa suden nälkä on kasvanut ja se on riistänyt ihmishengen. Kostonhimoiset kyläläiset kutsuvat apuun maineikkaan ihmissudenmetsästäjän Isä Solomonin (Gary Oldman), jonka mukaan ihmiseksi päivisin muuttuva susi voi olla kuka tahansa kylän asukkaista. Paniikin vallatessa kyläläiset Valerie huomaa, että hänellä on ainutlaatuinen yhteys petoon − yhteys joka vetää heitä toistensa puoleen, ja joka tekee Valeriesta sekä epäillyn... että syötin.

Jeap, tämän katsoin aivan hetkisitten ja olin oikeestaan arvannu kaiken kuuleman perusteella ettei se olisi kovinkaan hyvä leffa, mutta kyllähän se siinä meni. Tosi hyvän näköinen ja tunnelma oli hyvä, mutta eniten mua ärsyttää se punahilkka sadusta 'väksisin' tungetut pari kohtaa.... =___= no kuitenkin, se oli tarpeeksi hyvä että voisin katsoa uudetsaan, mutta en kyllä ihan heti ^^''

Traileri (jonka kaikki ovat tasn jo nähneet, mutta kuitenkin ^^'):
Secret window

Kuuluisa kauhukirjailija Mort Rainey (Depp) ajautuu katkeraan eroon vaimostaan (Bello) ja törmää sen jälkeen yllättäen syrjäisellä järvenrantamökillään muukalaiseen, John Shooteriin (Turturro). Psykoottinen Shooter väittää, että Rainey on kopioinut hänen tarinansa.

Kun Shooterin syytökset muuttuvat uhkauksiksi ja väkivallaksi, Rainey palkkaa apuun yksityisetsivän (Dutton). Kauhu ei pysy kuitenkaan millään aisoissa, ja Rainey huomaa pian, ettei hän voi luottaa kehenkään tai mihinkään.

jepas, piti tosiaan mennä minigolffaan mutta olinkin kipee joten alettiin kattoon leffoja jokka on nää kolme vikaa tässä sitten lukuun ottaen tämän elokuvankin (olellinen tieto). Mutta siis tosiaan tosi jännä leffa ja itse asiassa oikein hyvä! mitä nyt olin useissa kohissa sillee "älä mee sinne" tai " kato taakses" jne tunnelmalla mukana xD mutta siis juu hyvä oli! kannattaa katsoa jos shokeeraava psykologinen trilleri kuulostaa hyvältä :b tai siis mää halusin kattoo tän koska siinä oli Johnny Depp :B mutta kuitenkin!

Traileri:
Taxi

Belle Williams (Queen Latifah) on kaunis, kova ja seksikäs puhumattakaan hänen kuuluisasta tavastaan kaahata taksillaan New Yorkin katuja satasen tuntivauhdilla!
Rikosetsivä Andy Washburn (Jimmy Fallon) on nuori, komea, innokas ja Ison Omenan parhaita poliiseja. Valitettavasti samaa ei voi sanoa hänen ajotaidoistaan. Washburn seuraa neljän stilettikorkoisen Brasilialais-pankkiryöstäjättären kuumia jälkiä ja saa ylipuhuttua Bellen kanssaan yhteistyöhön.
Ei aikaakaan kun kuuma kyyti ja yli-itsevarma kyttä kaasuttavat kuolemaauhmaavaan kissa-ja-hiiri-leikkiin pirullisten pimujen kanssa. Voi tosin olla, että Belle ja Washburn tappavat toisensa ennen kuin peli on pelattu!

Tää leffa on tosiaan yks niistä makuuni leffosta niinkuin mainitsin, mutta siis! oikeesti tosi hauska ja hyvä leffa. Mutta en oo ihan varma oonko nähny tän joskus kokonaan vai oonko kattonu mainoksen tai jotain? mutta nyt se on ainakin varmasti katottu :b ja kannattaa kyllä muidenkin katsoa oikeesti! :B

Traileri:
The Ghost Writer

Ewan McGregor esittää haamukirjailijaa, jota pyydetään kirjoittamaan Britannian entisen pääministerin Adam Langin (Pierce Brosnan) elämäkertaa. Lang on tehnyt Rhinehart-kustantamolle tilitystä elämästään jo vuosia, kunnes edellinen teoksen kirjoittaja kuolee traagisesti.
McGregorin tulkitsema kirjailija on hieman epäileväinen uuden toimensa suhteen, mutta matkustaa kuitenkin kauas Massachusettsin osavaltiossa sijaitsevalle Martha's Vineyard -nimiselle saarelle, jossa Lang pitää sen hetkistä tukikohtaansa. Paikalla ovat niin vaimo Ruth (Olivia Williams) kuin assistentti Amelia (Kim Cattrall) sekä joukko turvamiehiä. Samaan aikaan media uutisoi Langin joutuvan syytetyksi sotarikoksista ja tapahtumat tihenevät, kun joukko mielenosoittajia ilmaantuu saarelle.

Haamukirjoittaja jatkaa kuitenkin työtään ja muutamat sessiot Langin kanssa avaavat hänelle uusia ideoita kirjan lukujen suhteen. Sattumalla kirjailija löytää vanhoja valokuvia ja muita todisteita Langin opiskeluajoilta, jotka herättävät hänen uteliaisuutensa ja johtavat häntä tutkimaan tarkemmin edeltäjänsä menehtymistä. Myös CIA-yhteyksiä paljastuu Langin tekemisten taustalta.

Ja sitten on vuorossa viimenen leffa josta kirjoittelen nyt joten:
tosiaan aikas monimutkanen, mutta mielenkiintoinen leffa sanoisin! epäilin aluks hieman tylsäksi kun kyseessä on politiikkaa ja muuta sellasta joka ei mua yleensä kiinnosta, mutta tää leffa yllätti kyllä positiivisesti! :D
en siltikään sanois että tämä oli erittäin hyvä, vaikka tuossa alussa hehkutinkin. Tää menee silti katsottava tasolle.... en meinaan välttämättä katsoisi tätä uudestaan tai jos katsoisin niin hyvin pitkän ajan kuluttua ^^'

Traileri tästäkin:BYE-BEE~!

1 kommentti:

  1. Ja Vendettan V oli söpö <3. Vielä joskus saan sen naamarin ripustettua seinälle 8D.

    Ghostwriter ei iskeny muhunka ihan kauheen hyvin, vaikka politiikkaleffaks se oli kyllä yllätävän ok.

    (PS typoilet ;p.)

    VastaaPoista